Mannenkoor Datheen, een koor met meer dan dertig jaar ervaring, onderscheidend van andere koren, door haar herkenbaarheid, verstaanbaarheid en klankkleur. Het koor is in 1984 opgericht en zingt meestal 4 stemmig.

Sinds die tijd zijn diverse opnames met succes uitgegeven. Momenteel is het koor weer groeiend en bestaat uit ± 30 enthousiaste zangers, waarvan de dirigent Jan E. Rijsdam en enkele huidige koorleden al meer dan 30 jaar samen zingen. We hebben gezien de samenstelling van ons koor een ­regionale functie. Onze leden komen uit Leiderdorp, Zoetermeer,  ­Moerkapelle, Pijnacker, Bodegraven, Woerden, Koudekerk, Lisse, ­Lisserbroek, Nieuw Vennep, Rijnsburg en Katwijk. We hebben een vaste organist in Hanno Bosch.

Repeteren doen we 1 keer per week en wel op de dinsdagavonden.

De avond­indeling is als volgt: eerst zingen we een psalm in de berijming van Datheen, waarna de voorzitter de avond opent met het lezen van een schriftgedeelte uit de bijbel en gebed. Daarna neemt onze dirigent de leiding over en oefenen we 4-stemmig nieuwe nummers in. De avonden kenmerken zich door een ontspannen, vriendschappelijke sfeer en doet ons weer uitzien naar de volgende repetitieavond.